Finanční analýza společnosti Poděbradka a.s. - Budská, Alena (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá finanční analýzou společnosti Poděbradka a.s. za období let 2002 až 2005. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy, metody a postupy finanční analýzy. Analytická část zahrnuje analýzu absolutních a poměrových ukazatelů. Na základě výsledků finanční analýzy byla vyhodnocena finanční situace společnosti a na závěr byly doporučeny návrhy na zlepšení finančního hospodaření.
Financial analysis of the company Poděbradka Joint-Stock
Keywords: Financial analysis; horizontal analysis; vertical analysis; profitability ratios; asset utilization ratios; liquidity ratios; debt ratio; Finanční analýza; horizontální analýza; vertikální analýza; ukazatele rentability; ukazatele aktivity; ukazatele likvidity; ukazatele zadluženosti