Analýza efektivnosti vybrané průmyslové zóny v bruntálském regionu - Flok, Martin (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se zaměřuje na analýzu efektivnosti vybrané průmyslové zóny v bruntálském regionu. Zabývá se problematikou průmyslových zón, jejich vzniku a možnostech podpory rozvoje. V práci jsou definovány pojmy regionální politika, nástroje regionální politiky a průmyslové zóny. Zvláštní pozornost je věnována agentuře CzechInvest, která napomáhá realizaci projektů podporujících regionální rozvoj. V závěru práce je pomocí ukazatelů provedena a zhodnocena analýza efektivnosti.
Effectiveness analysis of the selected industrial zone in Bruntal region
Keywords: Regionální politika; nástroje regionální politiky; průmyslové zóny; CzechInvest; Regional Policy; instruments of regional policy; industrial zones