Rostlinné nápoje jako alternativy k mléku savců - Joklíková, Martina (Univerzita Pardubice, 2017)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku související s konzumací kravského mléka. Popisuje rizika a vznik nemocí spojené s jeho nadměrnou konzumací. V práci jsou popsány technologie výrob, složení a srovnání značek rostlinných alternativ k mléku savců. Zabývá se zařazením těchto alternativ, z hlediska jejich obsahu živin, do čistě rostlinné stravy.
Plant drinks as alternatives to mammals milk
Keywords: alternativy mléka; rostlinné nápoje; problematika mléka; intolerance laktózy; rostlinná strava; alternatives to milk; plant-based drinks; milk issues; Lactose Intolerance; plant-based diet