Elektronické systémy pro oběh dokumentů (spisová služba) - Hynková, Jana (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce se zabývá elektronickými systémy pro oběh dokumentů (spisové služby). V práci je přiblížen pojem spisové služby, její obecný popis a možné formy jejího vedení včetně legislativní úpravy oblasti spisové služby. V samostatné kapitole je provedeno vyhodnocení dotazníkového průzkumu trhu zaměřeného na používané elektronické systémy spisové služby v ústředních orgánech státní správy. Navazující kapitola je věnována příkladu využití konkrétního elektronického systému spisové služby na Ministerstvu dopravy, kterou je elektronická spisová služba IS EssTer. Tato kapitola je věnována rovněž popisu charakteristiky života dokumentu v informačním prostředí Ministerstva dopravy a popisu toků dat. V práci jsou rovněž uvedeny některé návrhy na možné rozšíření elektronické spisové služby IS EssTer. Nechybí ani zhodnocení změn a to s pozitivním i negativním dopadem, jaké mohou být spojeny se zavedením elektronického systému spisové služby s ohledem na zkušenosti písemného vedení spisové služby.
Electronic systems for circulation of records (service record)
Keywords: service record; electronic systems; documents; records; papers; dataways; Spisová služba; elektronické systémy; dokumenty; spisy; písemnosti; toky dat