Sociální podnikání - Cimburek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2024)
Diplomová práce se zabývá sociálním podnikáním v České republice. Popisuje jeho podstatu a základní pojmy s ním spojené. Popisuje jednotlivé formy sociálního podnikání a s ním spojené výhody a nevýhody. Hlavním cílem práce je posoudit ekonomickou stránku určitého vybraného sociálního podniku a zjistit jaký má vliv na okolí.
Social business
Keywords: sociální ekonomika; sociální podnikání; sociální podnik; znevýhodněné osoby; socialeconomy; social business; socialenterprise; disadvantagedpeople