UWB přijímač s přímou detekcí pulsů - Vlasák, Václav (Univerzita Pardubice, 2009)
V této práci je prezentován návrh UWB přijímače s přímou detekcí pulsů, tedy návrh jednotlivých bloků přijímače. U vstupního monolitického zesilovače je vyrovnání zisku přes celé pásmo dosaženo pomocí náklonového členu, který je simulován v programu QUCS. Pásmová propust je řešena planární strukturou a následné zpracování pulsů pomocí tvarovače pulsů, obálkového detektoru, komparátoru a monostabilního klopného obvodu.
The UWB receiver with direct pulse detection
Keywords: UWB receivers; monolithic amplifiers; gain roll-off compensation; shaping pulses; comparators; monostable multivibrators; UWB přijímače; monolitické zesilovače; náklonové členy; tvarovače pulsů; komparátory; monostabilní klopné obvody