Vývoj dívčího školství na Pardubicku - Pavlíková, Daniela (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato práce zahrnuje vývoj dívčího vzdělávání od středověku do 1. poloviny 20. století. Je zaměřena na vývoj dívčích škol na Pardubicku. Dále se zabývá studiem na dívčí škole v Pardubicích - Východočeské Vesně.
Development of education for girls in Pardubice region
Keywords: Vzdělávání; dějiny školství; dívčí školy; Pardubice; Education; history of educational system; girl`s schools; Pardubice