Radioterapie čípku děložního a úloha radiologického asistenta při ní - Marková, Jana (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce se zabývá nádory děložního čípku a především jejich léčbou. Práce je rozdělena na dvě části, na teoretickou a praktickou. V teoretické části se zabývám popisem anatomie pohlavních ženských orgánů, epidemiologii, příčinami vzniku onemocnění, diagnostikou, prevencí a léčbou karcinomu děložního čípku. V praktické části pak popisuji, jak probíhá léčba, tedy plánování a ozařování žen s karcinomem děložního čípku.
Radiotherapy of the cervix and the role of radiology assistant
Keywords: rakovina děložního čípku; děložní čípek; radioterapie; brachyterapie; cervical cancer; uterine cervix; radiotherapy; brachytherapy