Emanzipation in den Mädchenbüchern - Seifertová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka v práci poukazuje na proměnu knih pro dívky během jejich historického vývoje. Všímá si také jaké faktory uváděné změny podnítily a jakou roli hraje emancipace v dnešní společnosti.
Emancipace v knihách pro dívky
Keywords: německá literatura; literatura pro mládež; emancipace