Vývoj kariéry profesionálního tanečníka - Ruhlová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce pojednává o průběhu kariéry 5 profesionálních tanečníků. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části se budu zabývat vývojem a historií tance. Následně se zaměřím na volný čas, výchovu ve volném čase a taneční výchovu. V práci také vysvětlím psychologické a sociologické aspekty tance a způsoby, jakými se tanec může podílet na rozvoji osobnosti. Cílem praktické části je popsat hlavní životní fáze profesionálních učitelů tance. Praktickou část provedu pomocí kvalitativního výzkumu. K realizaci výzkumu použiji metodu životní historie, kdy se pomocí biografického rozhovoru zaměřím na 5 profesionálních tanečníků.
The career development of a professional dancer
Keywords: tanec; sport; profesionální tanečníci; volný čas; výchova ve volném čase; taneční výchova; dance; professional dancers; leisure; education in leisure; dance education