Nový antisemitismus - Rokyta, Jan (My University, 2023)
Antisemitismus se jako globální fenomén opětovně vzmáhá. Jeho charakteristikou je primární nesvázanost s národním státem, přičemž obsahuje starší motivy kulturního a náboženského antisemitismu. Přetrvávajícím rysem je biologický determinismus. Alarmující je otevřeně násilná rovina, kdy antisemitské stereotypy jsou motivací k vraždě. Do násilné roviny spadá nucené přesunutí náboženských projevů a symbolů do roviny soukromí jednotlivce.
The New Anti-Semitism
Keywords: Antisemitismus; kompozitnost; dehumanizace; paranoia; Antisemitism; compositeness; dehumanization; paranoia