Finanční analýza výrobního podniku - Rozlivka, Martin (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce je věnována problematice finanční analýzy, jejím základním principům a postupům. Největší pozornost je zaměřena na oblast poměrových ukazatelů, které jsou velice rozšířené i v praxi a jejich výpočtem je možné provést detailní zhodnocení podnikového zdraví s vysokou vypovídající hodnotou. Celé toto téma je doplněno o predikční modely, díky kterým je pohled na celou analýzu ucelenější a nabízí i krátký vhled do možného budoucího směřování společnosti.
Financial Analysis of a Manufacturing Company
Keywords: finanční analýza; poměrové ukazatele; podnikové zdraví; bonitní modely; bankrotní modely; financial analysis; ratio indicators; corporate health; creditworthy models; bankruptcy models