Výukový systém pro určení směru příchodu signálu - Malý, Marek (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá procesem určování směru příchodu signálu. Teoretická část je věnována problematice měření směru signálu. V praktické části je popsán vývoj simulačního programu v prostředí Matlab, určeného pro simulaci a následnou vizualizaci změřených hodnot. Simulátor byl použit pro analýzu vlivů přesnosti příchodu signálu. Na závěr práce je uvedena ukázka reálného měření, přes které byl simulátor otestován.
The educational system for determining the direction of signal arrival
Keywords: směr příchodu signálu; Matlab; simulátor; interferometr; direction finding; Matlab; simulator; interferometer