Optimalizace trnu tažného zařízení za účelem odstranění nebo snížení vlivu kontaktního napětí od působícího momentu - Krejza, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce je orientovaná na konstrukční výpočty tažného zařízení pro osobní automobily. Pro výpočtové modelování trnu tažného zařízení je použit programový systém metody konečných prvků ANSYS s vytvořením geometrie v modelovém programu ProENGINEER. Cílem práce je optimalizace geometrie trnu tažného zařízení, která by vedla k snížení nebo dokonce k odstranění vlivu kontaktního napětí od působícího momentu.
Optimization of towing bar for the purpose of removal or decrease contact stress caused by applied moment
Keywords: towing bars; Optimization; solution; Finite Element Method; contact pressure; tažná zařízení; Optimalizace; výpočty; metoda konečných prvků; kontaktní tlaky