Daně v municipálních rozpočtech - Strnad, Petr (Univerzita Pardubice, 1994)
Práce se věnuje daním, jejichž výnosy přímo plynou do municipálních /místních/ rozpočtů. Jedná se o daň z nemovitostí a daň z příjmů fyzických osob, tzn. o daně mající charakter z části místních daní a z části státních daní, resp. procentuálních podílů na státních daních a jejich aplikace na konkrétní území a pro konkrétní rozpočet.
Keywords: Daně; rozpočty; Výnosy; obce; Správa; Tanvald; financování