Komparace přístupu řešení důchodové reformy v České a Slovenské republice po roce 1993 - Štrobachová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá analýzou a následným porovnáním důchodové politiky dvou zemí - České a Slovenské republiky, a to zejména z pohledu humanitních disciplín, jakými jsou politologie, sociologie a pedagogika. Koncepce důchodové politiky připravované na začátku devadesátých let dvacátého století byly v obou zemích ovlivněny čtyřicetiletou socialistickou historií, proto je v této práci stručně popsáno i řešení důchodové politiky před rokem 1993.
Comparison of the attitude towards dealing with the pension systems in the Czech Republic and the Slovak Republic since 1993
Keywords: sociální zabezpečení; důchodové reformy; sociální reformy; Česká Republika; Slovensko; důchodové pojištění; social security; pension reforms; social reforms; Czech Republic; Slovakia; pension insurance