Svazky obcí - mikroregion Litomyšlsko - Demele, Jiří (Univerzita Pardubice, 2004)
Formy spolupráce mezi obcemi se zaměřením na svazky obcí. Mikroregion, jeho založení, činnosti a strategie jeho rozvoje. Založení mikroregionu Litomyšlsko, základní obsah jeho zakladatelské smlouvy. Charakteristika, SWOT analýza, prioritní oblasti činnosti a náměty členských obcí na spolupráci v rámci mikroregionu Litomyšlsko. Společné komunální služby včetně nakládání se zeleným odpadem v mikroregionu Litomyšlsko.
Associations of municipalities - microregion Litomyšlsko
Keywords: obce; Spolupráce; mikroregiony; mikroregion Litomyšl; Regionální politika