Analýza vlivu přísad urychlujících tuhnutí a tvrdnutí samozhutnitelného betonu - Šmíd, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vlivu urychlujících přísad na tuhnutí a tvrdnutí samozhutnitelného betonu. V experimentální části práce je vyroben diferenční kalorimetr, je popsána výroba a ošetřování zkušebních těles, zkoušení čerstvého betonu, stanovení pevnostních charakteristik, vývin hydratačního tepla. V závěru práce je vyhodnocení celého experimentu, kde je zahrnuta i ekonomická stránka použití urychlovačů.
Analysis of the influence of additives accelerating setting and hardening of self-compacting concrete
Keywords: samozhutnitelný beton; urychlovače betonu; hydratační teplo; pevnost v tlaku; self-compacting concrete; accelerating ingredient of concrete; hydration temperature; compressive strength