Výuka cizích jazyků žáků se specifickými poruchami učení - Pospíšilová, Jana (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce se dotýká problematiky specifických poruch učení. Zabývá se vlivem těchto poruch na osobnost dítěte a jeho školní úspěšnost. Jsou uvedeny konkrétní příklady, jak s dětmi pracovat v hodinách německého jazyka.
Keywords: výuka jazyků; poruchy učení; Diagnostika; klima třídy; Motivace; dysgrafie; dysortografie; slovní zásoba; němčina