České etnikum na území Chorvatska, v oblasti města Daruvar v kontextu srbo-chorvatského vojenského konfliktu v roce 1991 - Tůma, Jiří (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce se zabývá studiem role a postavení české menšiny v Chorvatsku v období rozpadu Jugoslávie v 90. letech 20. století v oblasti města Daruvar.
The Czech ethnic group in Croatia, in the region of the town Daruvar, in the context of Serbian-Croatian military conflict in 1991
Keywords: Daruvar; Chorvatsko; Češi; národnostní menšiny; války