Obchodování na vybraných burzách - Henslová, Miroslava (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato práce se zabývá obchodováním na Burze cenných papírů Praha a Burze cenných papírů Bratislava. Popisuje historický vývoj burz, dále přibližuje Burzu cenných papírů Praha a Burzu cenných papírů Bratislava, a hlavní indexy, se kterými se obchoduje na obou burzách. Praktická část je věnována komparaci zvolených burz včetně vývoje vybraných titulů cenných papírů a to akcií.
Trading on the stock exchanges of selected
Keywords: Burza cenných papírů Praha; Burza cenných papírů Bratislava; akcie; obchodování na burze; Prague Stock Exchange; Bratislava Stock Exchange; share; stock trading