Sonda do každodennosti partnerství: sociální vztahy v heterosexuálních párech tvořených studentem a pracujícím - Voralová, Anna (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této práce je zmapovat každodennost partnerství v heterosexuálních párech tvořených studentem a pracujícím. Práce je zaměřena především na ekonomickou vazbu, která takto smíšené páry zásadně ovlivňuje a ke které se vztahuje téma reciprocity a moci. Výzkum byl veden pomocí zúčastněného pozorování a polostrukturovaných a nestrukturovaných rozhovorů a dále také pomocí dotazníkového šetření. K diplomové práci je přiložena i krátká audiovizuální příloha. Práce odpovídá především na tyto výzkumné otázky: Jakým způsobem se promítají finance do heterosexuálního partnerského vztahu student/pracující? Jakou roli hraje v heterosexuálním vztahu mezi studentem a pracujícím čas?
A probe into the everydayness of a relationship: social relations inside the heterosexual pairs consisting of a student and a working person
Keywords: ekonomika; vztah; gender; moc; reciprocita; čas; život.; economics; relationship; gender; power; reciprocity; time; life.