Tisk funkčních objektů pomocí 3D tiskových technologií - Kostka, Dominik (Univerzita Pardubice, 2025)
Vzhledem k rostoucím možnostem 3D tisku se tato technologie stává významným nástrojem pro prototypování a výrobu funkčních objektů. Tato bakalářská práce se zaměřuje na problematiku 3D tisku funkčních struktur s využitím FDM tiskové technologie a speciálních filamentů. Teoretická část shrnuje principy 3D tisku, charakteristiku funkčních objektů a přehled využívaných materiálů. Experimentální část se zaměřuje na vliv výplně tištěných objektů na jejich elektrický odpor.
Functional structures printed by 3D printing techniques
Keywords: 3D tisk; FDM technologie; funkční objekty; vodivé filamenty; kompozitní materiály; elektrická vodivost; 3D printing; FDM technology; functional objects; conductive filaments; composite materials; electrical conductivity