MODELOVÁNÍ, IDENTIFIKACE A ŘÍZENÍ TOPNÉ SOUSTAVY - Šácha, Martin (Univerzita Pardubice, 2019)
Práce se zabývá tvorbou matematicko-fyzikálních modelů, způsoby regulace topných soustav a metodami samočinného nastavování PID regulátoru. V práci je řešeno vytvoření matematicko-fyzikálního modelu topné soustavy, návrh strategie řízení a následné simulační ověření strategie. Dále je součástí práce realizace algoritmu pro řízení topné soustavy v programu Merbon IDE a vytvoření funkčního bloku PID regulátoru s možností samočinného nastavení.
MODELING, IDENTIFICATION AND CONTROL HEATING SYSTEM
Keywords: topná soustava; PID regulátory; Merbon IDE; Autotuning; heating system; PID controllers; Merbon IDE; autotuning