Sumarizace výsledků průzkumů nástěnných maleb a maleb zhotovených na dřevěnou, plátěnou či kamennou podložku zpracovaných školou restaurování v Litomyšli - Pácal, Martin (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce, ve formě katalogu, shromažďuje laboratorní průzkumy týkající se nástěnných maleb, které byly provedeny litomyšlskou školou restaurování. Katalogové listy, řazené podle abecedy, obsahují položky převzaté z jednotlivých restaurátorských dokumentací, uložených v archivu školy, tj. údaje o památce, popis díla a laboratorní průzkum, včetně fotodokumentace.
Keywords: restaurování; průzkumy; nástěnné malby; katalogy