Péče o pacienta se zástavou oběhu ve specifických situacích v přednemocniční neodkladné péči - Svobodová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá náhlou zástavou oběhu ve specifických situacích a u specifických skupin pacientů v přednemocniční neodkladné péči. Teoretická část práce popisuje náhlou zástavu oběhu, neodkladnou rozšířenou resuscitaci a reverzibilní příčiny náhlé zástavy oběhu. Dále se věnuje postupům při náhlé zástavě ve specifických situacích a u specifických pacientů. Průzkumná část byla realizována pomocí dotazníkového šetření a byla zaměřena na zmapování znalostí zdravotnických záchranářů vybraných krajů v postupech při péči o pacienta s náhlou zástavou oběhu ve specifických situacích.
Care of a patient with circulatory arrest in specific situations in pre-hospital emergency care
Keywords: náhlá zástava oběhu; neodkladná resuscitace; přednemocniční neodkladná péče; specifické situace; specifické skupiny pacientů; sudden circulatory arrest; urgent resuscitation; prehospital emergency care; specific situations; specific patient groups