Záchranné mechanismy Evropské měnové unie - Zachurčoková, Martina (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce na téma Záchranné mechanismy Evropské měnové unie má za cíl seznámit čtenáře s problematikou Evropské měnové unie. Práce čtenáře seznámí krátce s integrací EU, se vznikem Hospodářské a měnové unie. Dále se v posledních dvou nejdůležitějších částech práce čtenář dočte, jak fungují jednotlivé záchranné mechanismy, na jejich použití v letech 2010 a 2011 a s tím spojenou dluhovou krizi.
Rescue mechanisms of European Monetary Union
Keywords: Hospodářská a měnová unie; EFSF; EFSM; ESM; eurozóna; dluhová krize; Economic and Monetary Union; EFSF; EFSM; ESM; eurozone; debt crisis