Náklady na životní prostředí v podmínkách ČSA a.s. - Bucharová, Andrea (Univerzita Pardubice, 1999)
Diplomová práce je zaměřena na zjištění nákladů na životní prostředí, které vynakládá letecká společnost ČSA a.s. Teoretická část práce se zabývá systémy environmentálního managementu s pojednáním o environmentálním účetnictví, které je chápáno jako nezbytná informační základna pro systémy environmentálního řízení. Důležitou součástí environmentálně orientovaného účetnictví jsou environmentální náklady. Cílem praktické části je zjistit, jak jsou teoretické poznatky environmentálního účetnictví i environmentálních systémů řízení aplikovány v konkrétních podmínkách společnosti ČSA a.s. Výstupem této diplomové práce je zjištění podílu nákladů na životní prostředí ve struktuře celkových nákladů a zhodnocení významu výhodnosti zavedení systému environmentálně orientovaného řízení pro leteckou společnost ČSA a.s.
Environmental costs in the conditions of ČSA a.s.
Keywords: životní prostředí; náklady; letecké společnosti; environment; costs; airlines