Vývoj zařízení Modbus TCP na technologii FPGA - Dvořák, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a realizací zařízení Modbus TCP na technologii FPGA. Vlastní řešení spočívá v realizaci soft-procesoru a všech požadovaných periferií na hradlovém poli. Následuje vytvoření řídící aplikace pro tento soft-procesor. Výsledný modul je propojen s programovatelným automatem Wago řady 750 a na cvičných úlohách je otestována jeho činnost.
Development of Modbus TCP device using FPGA technology
Keywords: nios; ALTERA; CODESYS; ETHERNET; FPGA; MODBUS; NIOS; PLC; WAGO