Využití analýzy panelových dat v podnikové praxi - Fillová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku týkající se analýzy panelových dat. Popisuje jednotlivé modely panelových dat. Aplikuje analýzu panelových dat na konkrétní problém z podnikové praxe. Součástí práce je výběr vhodného modelu, jeho aplikace a interpretace odhadnutých parametrů.
Use of panel data analysis in business practice
Keywords: panelová data; analýza; modely s individuálními efekty; dynamický model; panel data; analysis; individual effects models; dynamic model