Struktura a reaktivita komplexů skandia a yttria stabilizovaných cyklopentadienylovými ligandy - Fridrichová, Adéla (Univerzita Pardubice, 2017)
V rámci této disertační práce byla studována příprava, struktura a reaktivita organoskanditých a organoyttritých komplexů nesoucí jeden nebo dva stabilizující cyklopentadienylové ligandy (C5H5, C5Me4R, kde R = Me, SiMe3, SiMe2H, CH2Ph, SiMe2(CH2)2Ph).
Structure and reactivity of complexes of scandium and stabilized by cyclopentadienyl ligands
Keywords: skandium; yttrium; cyklopentadienyl; polymerizace; NMR spektroskopie; scandium; yttrium; cyclopentadienyl; polymerization; NMR spectroscopy