Komunikace magistrátu s veřejností v Hradci Králové - Poláková, Monika (Univerzita Pardubice, 2008)
Cílem diplomové práce je teoreticky popsat problematiku komunikace a zjištění postojů veřejnosti k činnosti magistrátu Hradce Králové se zaměřením na komunikaci. Pro zhodnocení tohoto tématu jsou využity poznatky z empirického šetření, které bylo provedeno v Hradci Králové. Práce se skládá ze čtyř kapitol. První kapitola vymezuje pojem komunikace, komunikace ve veřejné správě a dotýká se vztahů s veřejností. Druhá kapitola popisuje město Hradec Králové a seznamuje nás s jeho charakteristikami. Třetí část práce je věnována magistrátu Hradce Králové, struktuře, činnosti a jeho způsobu komunikace s veřejností. Čtvrtá část obsahuje dotazníkové šetření, jeho průběh, zpracování a hodnocení výsledků.
Communication of municipality with public in Hradec Králové
Keywords: questionaire interview; Communication; Public service; Public relations; dotazníkové šetření; Komunikace; vztahy s veřejností; Hradec Králové; veřejná správa