Určení polohy cíle ze signálů dopplerovského senzoru se dvěma popřípadě třemi přijímači a jedním vysílačem. - Hůla, Vojtěch (Univerzita Pardubice, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá odvozením matematického modelu radarového interferenčního systému pro pomalu pohybující se cíle. Pomocí tohoto geometrického modelu lze cíl ve velké vzdálenosti aproximovat rovinou. Pokud má tento cíl komplikovaný tvar, např. tvar lidské osoby, lze jej nahradit více rovinami s různými odrazivostmi. Poté je možné určit souřadnice a radiální rychlosti cíle vůči senzoru . Tyto údaje pak umožňují sledovaní pohybu cíle, kdy je pohyb rozdělen na přímkové trajektorie. Měřením souřadnic těchto trajektorií je pak v závěru určena trajektorie cíle a to za předpokladu rychlého odebírání vzorků z přijímačů a rychlého zpracování dat.
Determination of target position from Doppler sensor signals with two or three receivers and one transmitter
Keywords: antény; CW radar; Doplerovský radar; geometrie detektoru; multisenzorové a multipoziční systémy; simulace a aproximace; směrové kosíny; antennas; CW radar; Doppler radar; detector geometry; multisensor and multiposition system; simulations and approximations; directional cosines