Dopravní obslužnost regionu Valašsko - Havel, Zbyněk (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je zaměřena na dopravní obslužnost severovýchodní hornaté části České republiky zvané Valašsko. Práce popisuje, analyzuje a ve výsledku navrhuje opatření vedoucí ke zlepšení dostupnosti městských, průmyslových a obchodních lokalit veřejnou hromadnou dopravou a to především místním obyvatelům, kteří dojíždějí do těchto míst za vzděláním a za prací. Práce se dále snaží docílit zlepšení dostupnosti tohoto kraje turistům, kteří přijíždějí do tohoto regionu za sportovním, turistickým, folklórním a kulturním dědictvím, bez použití individuální automobilové dopravy.
Transport service in region Wallachia
Keywords: Valašsko; dostupnost; individuální automobilová doprava; trasy; Wallachia; access; individual car industry; route