Nádory hrdla děložního, prevence, diagnostika, léčba - Pešková, Renata (Univerzita Pardubice, 2014)
Tématem bakalářské práce jsou - nádory hrdla děložního, prevence, diagnostika a léčba. Jedná se o teoreticko-výzkumnou práci, která je rozdělena do dvou částí: teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na anatomii dělohy, druhy nádorů na děloze, dále se zaměřuje na rakovinu hrdla děložního, charakteristiku a rozdělení HPV infekcí, diagnostiku, prevenci a léčbu nádorů hrdla děložního. V praktické části je popisována metodika výzkumu a analýza získaných dat. Výzkumným souborem byly dívky a ženy v reprodukčním věku. Cílem práce bylo zjistit, jak jsou na tom ženy s vědomostmi o prevenci rakoviny děložního čípku a zda se chovají preventivně a snaží se jakýmkoli gynekologickým problémům předcházet.
Tumors of the cervix - prevention, diagnosis, treatment
Keywords: nádorová onemocnění; hrdlo děložní; HPV infekce; prevence; cancer; cervix; HPV infection; prevention