Syntéza a vlastnosti karbamátů se skeletem 2-fenylimidazolinu - Jansa, Josef (Univerzita Pardubice, 2008)
Bylo syntetizováno 13 nových karbamátů odvozených od 2-(4 hydroxyfenyl)imidazolinu, 2-(4 hydroxyfenyl)imidazolinu hydrochloridu, N-acetyl-2-(4 hydroxyfenyl)imidazolinu a 2-(4 hydroxyfenyl)imidazolu reakcemi těchto substrátů s arylisokyanáty.
Synthesis and properties of carbamates based on 2-phenylimidazoline skeleton
Keywords: imidazoline; imidazole; isocyanate; carbamate; imidazolin; imidazol; isokyanát; karbamát