Použití benzyl-1-ferrocenylhydrazin-1-karboxylátu pro syntézu nových sloučenin - Hochmal, Adam (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato práce se zabývá reaktivitou benzyl-1-ferrocenylhydrazin-1-karboxylátu a sloučenin z něj připravených. V teoretické části je provedena literární rešerše o reaktivitě Boc a CBz karbazátů vedoucích k C-N spojovacím reakcím, přípravě indolů a stericky náročných azosloučenin, syntéze a reaktivitě aza-Wittigových činidel a Boc-chráněného azidu. Samostatnou skupinou reakcí je příprava a využití chráněných hydrazonů v syntéze.
Benzyl-1-ferrocenylhydrazine-1-carboxylate as the starting material for new compounds
Keywords: ferrocenylhydrazin; hydrazony; heterocyklické sloučeniny; magnetická susceptibilita; ferrocenylhydrazine; hydrazones; hetorocyclic compounds; magnetic susceptibility