Rentabilita založení kurýrní služby - Šejnoha, Pavel (Univerzita Pardubice, 2013)
Obsahem práce je analýza rentability založení kurýrní společnosti operující ve vybraných oblastech Libereckého kraje. Začátek práce je věnován teoretickým aspektům založení této firmy a detailnímu popisu jejího fungování. V dalších částech poté probíhá analýza nákladů, analýza předpokládané poptávky a z ní vyplývajících výnosů. Závěr práce shrnuje zjištěné údaje a posuzuje, zda je na trhu prostor pro založení a fungování nové kurýrní společnosti.
Profitability of establishments the courier service
Keywords: zákazníci; doba dodání; konkurence; náklady; zisk; customers; time of delivery; competition; costs; gain