Pomocné látky používané při přípravě pevných lékových forem s řízeným uvolňováním - Lysková, Alena (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce je literární rešerší na téma "Pomocné látky používané při přípravě lékových forem s řízeným uvolňováním". Práce je zaměřená na řízené uvolňování aktivní látky, způsoby podání léčiv, perorální lékové formy a pomocné látky. Podrobně jsou zde popsány pomocné látky, jejich klasifikace, různé využívané materiály a interakce excipient-excipient. Tato práce se rovněž zabývá nejpoužívanější pomocnou látkou současné doby, hypromelosou.
Excipients Used in Controlled Release Solid Drug Forms
Keywords: Excipient; controlled drug release; hypromellose; interaction excipient-excipient; léčiva s řízeným uvolňováním; pomocné látky; hypromelosa; interakce excipient - excipient