Pojištění podnikatelských rizik - Úlehlová, Jana (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato práce je zaměřena na porovnání nabídek od konkurenčních pojišťoven pro kompletní pojištění vybrané společnosti. V první části je charakterizován pojistný trh, jednotlivá podnikatelská rizika a metody vícekriteriálního rozhodování. Dále je popsána výrobní společnost, vybrané pojišťovny a jejich nabídky. V praktické části je použito vícekriteriální rozhodování za pomoci různých metod a softwarů, díky kterým je možné určit optimální variantu.
Business Risk Insurance
Keywords: pojištění; pojistník; pojistné; pojistný trh; podnikatelské riziko; majetek; insurance; policyholder; premium; insurance market; business risk; property