Vývoj řídících orgánů obcí - Beňová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na vývoj hlavních orgánů obcí v České republice a zabývá se územní samosprávou. Je zde charakterizován vývoj od roku 1919, kdy vstoupila v platnost novela obecního zřízení, až po současnost. Dále je uveden popis jednotlivých řídících orgánů v obcích v každé etapě vývoje. Současná samospráva obcí je pak převedena na konkrétní obec v České republice.
Development of local authority
Keywords: samospráva; Obec; obecní zřízení; orgány obce; reforma; Local government; Municipality; municipal system; Municipal Authorities; reform