Náhradná výchovná starostlivosť – zmena paradigmy - Škoviera, Albín (Diagnostické centrum, 2024)
Autor na základe vlastných skúseností i zahraničných prameňov spochybňuje jednoznačnosť pravdivosti zažitej paradigmy: náhradná inštitucionálna výchovná starostlivosť je posledné riešenie. Súhlasí s autormi, ktorí tvrdia, že krátkodobý liečebne zameraný pobyt môže byť pre dieťa aj rodinu optimálnym riešením.
Keywords: dieťa; rodič; liečebná inštitúcia; zmena