Možnosti využití železniční dopravy v dopravní obslužnosti širší oblasti Moravskotřebovska ve směru Brno - Valach, Josef (Univerzita Pardubice, 2019)
V práci je provedena analýza současného stavu veřejné dopravy na zvoleném území. Pro posouzení nabídky veřejné dopravy a individuální automobilové dopravy jako konkurenčního módu je vytvořen dopravní model v programu OmniTRANS. Pomocí modelu jsou vyhodnoceny předložené variantní možnosti využití regionálních tratí č. 017 a 262 pro spojení ve směru Brno, které je zde důležitým cílem dojížďky. Vytvořený model představuje možný způsob posouzení významu železničních tratí. V části práce jsou rozebrány aspekty modernizace zvolených tratích.
The possibilities of railway transport in region of Moravská Třebová and surroundings with regard to direction of Brno
Keywords: Boskovice; doba přemístění; dopravní obslužnost; Moravská Třebová; Velké Opatovice; veřejná hromadná doprava; železniční doprava; Boskovice; journey time; transport services; Moravská Třebová; Velké Opatovice; public transport; rail transport