Technologie a vlastnosti konzumního mléka - Panáčková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce byla vytvořena jako literární rešerše zabývající se získáváním mléka a jeho dalším zpracováním. Popisuje technologii výroby konzumního mléka, a to včetně jednotlivých fází výroby. Dále porovnává složení kravského mléka s mlékem ovčím, kozím, mateřským a také srovnává výhody a nevýhody konzumace mléka s ohledem na lidské zdraví.
Technology and properties of milk
Keywords: mléko; mlékárenská technologie; složení mléka; alergie; milk; dairy technology; milk composition; allergy