Studium voltametrického chování a vývoj metody stanovení fungicidu azoxystrobinu - Herynková, Marie (Univerzita Pardubice, 2018)
Cílem této diplomové práce bylo studium voltametrického chování fungicidu azoxystrobinu na rtuťovým meniskem modifikované stříbrné pevné amalgámové elektrodě a borem dopované diamantové elektrodě. Poté byly vyvinuty metody stanovení analytu, jež byly otestovány při analýze modelových roztoků. Elektroda poskytující lepší výsledky byla na závěr práce aplikována rovněž při stanovení azoxystrobinu v reálných vzorcích vod a pesticidního přípravku.
Study of voltammetric behavior of fungicide azoxystrobin and development of method for its determination
Keywords: voltametrie; pesticidy; azoxystrobin; rtuťovým meniskem modifikovaná stříbrná pevná amalgámová elektroda; borem dopovaná diamantová elektroda; voltammetry; pesticides; azoxystrobine; mercury meniscus modified silver solid amalgam electrode; boron doped diamond electrode