Zkušební provoz elektrických a vodíkových vozidel v rámci společnosti Zásilkovna - Jaslovská, Nikola (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se bude zaměřovat na hodnocení zkušebního provozu vozidel na elektrický a vodíkový pohon v rámci společnosti Zásilkovna se zaměřením na jejich provoz, údržbu a na porovnání s používáním vozidel se spalovacími motory. Cílem práce je porovnat vybrané ekonomické a environmentální charakteristiky u zvolených typů vozidel s využitím analýzy vybraných nákladů životního cyklu a následně specifikovat návrh na změnu současného stavu a provést jeho stručné zhodnocení.
Trial operation of electric and hydrogen vehicles in company Zásilkovna (Packeta)
Keywords: elektromobilita; vodíkový pohon; zkušební provoz; silniční doprava; electromobility; hydrogen propulsion; trial operation; road transport