Archeologická sbírka městského muzea v Přelouči, její složení a dějiny - Krátký, Matouš (Univerzita Pardubice, 2019)
Ve své diplomové práci se věnuji zpracování staré archeologické sbírky muzea v Přelouči. Práce se v první části věnuje stručné historii muzea, ve druhé části archivním pramenům vzniklým v souvislosti s archeologickou činností přeloučského muzea a ve třetí části samotnému vyhodnocení všech nálezů ve staré archeologické sbírce. Přílohy práce tvoří slovní katalog nálezů a kresebná dokumentace. Fotodokumentace je přiložena na DVD.
Archeological Collection of the Town Museum in Přelouč (its Composition and History)
Keywords: Přelouč; archeologie; sbírka; pravěk; středověk; egyptské figurky; archeology; collection; primeval age; Middle Ages; Egyptian statuettes