Očkování hexavakcínou - Moučková, Klára (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce se zabývá historií očkování, ale především informacemi o hexavakcíně. Uvádí její složení, tedy proti jakým nemocem se tento typ vakcíny využívá. Dále uvádí jak je vakcína zařazena do očkovacího plánu dítěte a jaké jsou její výhody. Pro každou nemoc je popsána epidemiologie hlavní znaky původce, způsoby identifikace a vlastní patogeneze. Práce také popisuje každé z infekčních onemocnění, jeho průběh a možnosti léčby.
Vaccination by hexa-vaccine
Keywords: očkování; záškrt; tetanus; dávivý kašel; dětská obrna; žloutenka typu B; nemoci způsobené bakterií Haemophilus influenzae; vaccination; diphtheria; tetanus; pertusis; polio; hepatitis B; diseases caused by Haemophilus influenzae