Dálkové ovládání - Vondráček, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na dálkové ovládání. V první části práce jsou popsány teoretické možnosti přenosu informace. Protokoly a frekvence, na kterých probíhá komunikace mezi vysílačem a přijímačem dálkového ovládání. V druhé části je popsáno, pomocí jakých zařízení je možný realizovat bezdrátový přenos. Další část práce pojednává o konkrétním návrhu a realizaci dálkového ovládání pomocí rádiového modulu. Na závěr práce je popsána spolehlivost a dosah navrhnutého dálkového ovládání.
Remote control
Keywords: přenosové cesty; ovládání; optika; rádio; modulace; RF modul; protokoly; transmission path; control; optics; radio; modulation; RF module; protocols