Role sboru dobrovolných hasičů v obci Dubenec při výchově dětí a mládeže - Keilová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2024)
Cílem diplomové práce je zjistit, jakou roli má činnost sboru dobrovolných hasičů Dubenec při výchově dětí a mládeže v dané obci. Akcentovaná bude celoroční činnost kroužku mladých hasičů, primárně požární sport. Studentka bude vycházet z konceptu Pierra Bourdieuho. Konkrétně se zaměří na habitualizaci dětí v kroužku, zejména pak na témata, postoje, motivace a praxe sdílené v rámci participace v dané volnočasové aktivitě. Studentka bude vycházet z kombinace kvalitativní metodologie (zúčastněné pozorování, polostrukturované, otevřené rozhovory) a z kvantitativní metodologie (demografická analýza v obci). Součástí diplomové práce bude i audiovizuální výstup.
The role of the Volunteer Firefighters in Dubenec in the education of children and youth
Keywords: Sbor dobrovolných hasičů; mladí hasiči; požární sport; vzdělávání; osobnost trenéra; Volunteer Firefighters; young firerighters; firesport; education; coach's personality